12//03

Breton anyone?

Jeg blev lidt træt af striber i sidste sommer, da alle til sidst rendet rundt i sort/hvid eller navy/hvide striber, men jeg er blevet lidt varm på dem igen – gerne i andre farvekombi end de helt klassiske. Jeg har surfet rundt på diverse blogs og fashionweek streetstyles, og striber går helt klart igen på mange franske fashionistaer, og er en god klassiker at have i garderoben. I dag var jeg et smut omkring H&M og først hapsede jeg den army- og hvidstribede hos Divided, men så spottede jeg de to andre hos LOGG, hvor jeg ellers aldrig kigger. De er helt perfekt slouchy, med stor bådudskæring, og så kan jeg ret godt lide detaljen med striberne der går lodret i halsudskæringen. (Den ene er navy og svagt rosa, den anden sand og hvid.)

Og så lige lidt fashion info: Breton striber som de klassiske navy- og hvide striber kaldes, stammer fra Frankrig hvor det var uniformen på havet for alle sømænd. (Det siges at en sømand var lettere at spotte, hvis han røg i havet iført striber end i ensfarvet.) Selve navnet Breton refererer til regionen Brittany (se bare deres flag). Senere var det Coco Chanel der første gang gjorde Breton striber til mode, da hun iførte sig dem sammen med vidde bukser!

I got a bit tired of navy/white stripes last summer when everyone was sporting them, but now I’m ready for some new breton stripes! Today I found these three at H&M, and they will make for some great basics.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

12//03