• ···
Grey//Black//Checks

Brownie/Raspberry Cheesecake

Nu må I heller få min opskriften på den anden cheesecake, som jeg lavede til nytår sammen med en lemon cheesecake. Det kunne jo være I ikke ved, hvad I skal få sådan en kold søndag til at gå med, og så er lidt bagning jo altid lidt hyggeligt (og varmer!)  Jeg lover jer, den er værd at lave!!!Brownie 0

SONY DSC

SONY DSC

Brownie 3

Brownie 4

Brownie 5Brownie Cheese Cake med hindbær
(Springform 24 cm. ? ca. 8-10 stykker)

Bund:
200 g. smør
100 g. mørk god chokolade 70%
200 g. sukker
2 æg
2 dl mel
2 tsk. vaniljesukker
1/3 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao
100 g hakkede valnødder

Fyld:
200 g. friske hindbær
600 g. Philadelphia ost
1 dl sukker
3 æg
1 tsk. vaniljesukker
+ evt. rød frugtfarve

Låg af creme fariche:
200 ml. Creme fraiche 18 %,
2 spsk. sukker
1 vaniljestang/1 tsk. vaniljeessens

Bund:
Smelt smør og chokolade i en kasserolle ved lav varme. (Lad smøret smelte lidt først, så smelter chokoladen lettere uden at brænde på). Tag det af varmen og lad det køle lidt af.

Pisk sukker og æg luftigt i en stor skål imens. Pisk derefter den lune chokolade/smør i. Bland mel med vaniljesukker, bagepulver og kakao. Vend det i chokolademassen sammen med valnødderne og vend det hele sammen. Bred dejen ud i en smurt springform i et lag på 2-3 cm.

1. Bagning:
Bag bunden i oven ved 175 grader i 10-15 min. på nederste rille.

Fyld:
Fordel de friske hindbær på kagen. Pisk æg og sukker og vaniljesukker sammen og pisk osten i, til du få en ensartet masse. Kom rød frugtfarve i, hvis du vil have en fin rosa nuance på fyldet. Fyld blandingen ovenpå bærerne i formen, og fordel det helt ud til kanten, og glat overfladen.

2. Bagning:
Sæt kagen i ovnen i 15 minutter ved 175 grader ca. midt i ovnen. Skru ned til 120 grader og bag kagen i 20-35 minutter afhængig af din ovn (min fik 20 min). Kagen bliver fast ude fra og ind. Man kan slå på kagen for at se hvor meget den ?blævrer?, den er klar når et kun er midten der ryster lidt, og den begynder at få små lysebrune pletter på toppen.

Låg af cremefraiche:
Rør ingredienserne til låget sammen. Lad kagen køle en smule af inden det fordeles over den i et jævnt lag, og lad den køle yderligere af i en lille times tid. Pynt den med bær langs kanten, og sæt den derefter i køleskabet natten over eller nogle timer som minimum.

Skær skiver af kagen med en kniv, dyppet i varmt vand, så bliver skiverne smukkest.Brownie 6

13 kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Grey//Black//Checks